У Нігерії бойовики напали на школу та викрали дітей

У Нігерії бойовики напали на школу та викрали дітей

Щонайменше 42 людини, включаючи студентів, були викрадені під час збройного нальоту бойовиків у державній школі в штаті Нігер, що у Нігерії.

Про це повідомляє CNN.

Цей останній інцидент підняв питання щодо безпеки шкіл у частині півночі Нігерії, оскільки відбувся через два місяці після того, як більше 300 учнів були викрадені під час аналогічного вторгнення в урядовій науковій загальноосвітній школі Канкара в місті Катсіна, штат Бухарі. Пізніше їх звільнили незабаром після викрадення. Губернатор штату Нігер Абубакар Сані Белло закрив усі школи-інтернати в цьому районі та направив військових на порятунок викрадених із школи, повідомила його головний прес-секретар Мері Ноель Бар’є. Президент Бухарі засудив викрадення дітей шкільного віку.

“Президент направив збройні сили та поліцію забезпечити негайне та безпечне повернення всіх полонених”, – заявив у середу прес-секретар Бухарі Гарба Шеху.

“Президент також направив у штат Нігер, команду начальників служби безпеки для координації рятувальної операції та зустрічі з державними чиновниками, керівниками громад, а також батьками та працівниками коледжу”. Колишній нігерійський сенатор Шеху Сані заявив CNN, що школа не має периметру огорожі і це мало б забезпечити легкий доступ до бойовиків. Сані, який також був учнем школи, сказав CNN: “Місто знаходиться в епіцентрі повстання в штаті Нігер. Бандити Фулані діють в межах осі, і в цій зоні переселено тисячі людей. Бандити північного заходу Нігерії стають більш смертоносними та руйнівними, ніж Боко Харам”. Нещодавно Бухарі звільнив усіх керівників сил безпеки Нігерії та призначив нових, на тлі зростаючої незахищеності та викрадень людей у ​​країні. “Ситуація з безпекою в Нігерії” надзвичайна і загрожує миру в країні “, сказав Сані CNN.

“На жаль, начальникам служб дозволено залишатися на стільки часу”, – додав він.

Поділитись