У НАТО розповіли про перспективи вступу України в альянс

У НАТО розповіли про перспективи вступу України в альянс

НАТО за підсумками консультацій у Києві підтвердило, що віддане рішенню Бухарестського саміту про перспективи українського членства в альянсі, йдеться в заяві комісії Україна-НАТО.

“У світлі знову заявлених прагнень України до членства в НАТО ми підтримуємо наші рішення, прийняті на Бухарестському саміті та подальших самітах. Ми будемо разом працювати над зміцненням і адаптацією нашого особливого партнерства в рамках Комісії НАТО-Україна, яке сприятиме побудові стабільної, мирної і неподільної Європи”, – йдеться в документі, поширеному прес-службою альянсу.

У ньому також висловлюється позиція, що стабільна Україна “є ключем до євроатлантичної безпеки”, і відзначається “здатність України вносити свій вклад в євроатлантичну безпеку”.

“Союзники визнають зацікавленість України в розширенні можливостей в рамках партнерської ініціативи оперативної сумісності та розглянуть це питання з урахуванням рішень, прийнятих на зустрічах в Уельсі, Варшаві та Брюсселі”, – йдеться в заяві.

Союзники також зобов’язалися “продовжувати підтримувати зусилля України щодо зміцнення її стійкості до гібридних загроз, в тому числі через активізацію діяльності в рамках платформи НАТО-Україна з протидії гібридним загрозам”.

Верховна рада України в грудні 2014 року внесла зміни до двох законів, відмовившись від позаблокового статусу держави. У червні 2016 року були прийняті додаткові зміни, які визначають вступ в НАТО метою зовнішньої політики країни. Україна також повинна до 2020 року забезпечити повну сумісність своїх збройних сил з силами країн НАТО.

Поділитись