У NASA кадрові перестановки через гальмування програми висадки на Місяць

У NASA кадрові перестановки через гальмування програми висадки на Місяць

Кадрові перестановки в Національному управлінні з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) обумовлені невдоволенням в адміністрації США відсутністю швидкого прогресу в реалізації проекту “Артеміда”, що передбачає висадку астронавтів на Місяці до 2024 року.

Директор NASA Джеймс Брайденстайн поінформував підлеглих про призначення колишнього астронавта Кеннета Боуерсокса заступником адміністратора космічного відомства з пілотованих програм замість Вільяма Герстенмайера, який працює в управлінні 42 роки. Йому доручено виконувати обов’язки помічника заступника адміністратора Джеймса Морхарда. Перестановки були здійснені після того, як Герстенмайєр відповідав на питання на слуханнях в комітеті Палати представників з науки, космосу і технологіям Конгресу США.

Директор NASA заявив, що це було “одноосібне” рішення усунути Герстенмайера від реалізації місячної програми. Напередодні він дав зрозуміти, що зважаючи на його вік, кадрові перестановки неминучі.

NASA раніше оголосило про те, що нова програма висадки астронавтів на Місяць називається “Артеміда”. Президент США Дональд Трамп прийняв рішення виділити в бюджет NASA додатково $ 1,6 млрд на освоєння Місяця і Марса. Адміністрація США прийняла рішення почати підготовку до польотів автоматичних апаратів і пілотованих кораблів до Місяця і використовувати цю програму в якості важливого кроку для організації подорожей в дальній космос, в першу чергу на Марс.

Поділитись