У МЗС України розповіли, якої лінії буде дотримуватися Зеленський на саміті в Парижі

У МЗС України розповіли, якої лінії буде дотримуватися Зеленський на саміті в Парижі

Україна на зустрічі лідерів “нормандської четвірки” (Росія, Німеччина, Франція, Україна) в Парижі буде дотримуватися головної “червоної лінії” – збереження міжнародно визнаного кордону України.

Про це в неділю заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

“Наша головна “червона лінія”, від якої не відступимо ні на один міліметр, – міжнародно визнаний державний кордон України”, – написав він у Twitter, коментуючи пріоритети Києва напередодні “нормандського саміту”.

Пристайко також повторив уже заявлену раніше позицію про те, що Зеленський їде в Париж, “в першу чергу, заради полонених українців в російських в’язницях і заради українських громадян на окупованих територіях”.

Він додав, що позиція президента України буде залишатися незмінною незалежно від того, з ким він буде проводити зустрічі в рамках роботи “нормандського саміту”.

“Повне і постійне припинення вогню, наш контроль над кордоном єдиної неподільної держави, роззброєння і виведення незаконних збройних формувань, місцеві вибори за нашим законодавством – основні елементи позиції. Не важливо, за загальним столом переговорів або тет-а-тет”, – написав глава зовнішньополітичного відомства України.

Саміт “нормандської четвірки”, присвячений проблемам врегулювання української кризи, відбудеться 9 грудня в Парижі. У ньому візьмуть участь президент Росії Володимир Путін, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Емманюель Макрон і президент України Володимир Зеленський.

Поділитись