У МЗС України назвали число жертв конфлікту на Донбасі

У МЗС України назвали число жертв конфлікту на Донбасі

Глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав число людей, які стали жертвами конфлікту на Донбасі.

Про це він розповів в Словаччині, де перебуває з робочим візитом. Запис виступу представника українського зовнішньополітичного відомства була опублікована на сайті словацького МЗС.

Міністр заявив, що на сьогоднішній день в цьому регіоні загинули приблизно 14 тисяч осіб, включаючи військовослужбовців ЗС України та жертв серед цивільного населення.

«Ми регулярно уточнюємо ці дані», – сказав Кулеба.

В ході промови він також запевнив, що Україна доб’ється вступу в НАТО. Дипломат зазначив, що серед українців зростає підтримка включення країни в Північноатлантичний альянс і в Євросоюз.

«Згідно з останніми даними, я не хочу говорити, що це точні дані, але більше 50% [українців] підтримують [плани] вступу в Євросоюз і більше 40% в НАТО. Потихеньку, але динамічно [підтримка реалізації планів вступу в НАТО і ЄС зростає], так як люди пов’язують своє майбутнє з Європою та євроатлантичною простором», – заявив Кулеба.

На території Донбасу з 27 липня минулого року діють додаткові заходи по контролю за перемир’ям, узгоджені учасниками Контактної групи по врегулюванню ситуації на сході України. В результаті введена заборона на наступальні і розвідувально-диверсійні дії, використання літальних апаратів та інші дії.

Поділитись