У МЗС Росії жорстко відповіли Мінську про затриманих росіян

У МЗС Росії жорстко відповіли Мінську про затриманих росіян

Росія не дасть образити своїх громадян, затриманих в Білорусі і звинувачених у підготовці терористичного акту.

Про це заявила офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, коментуючи виступ президента Білорусі Олександра Лукашенка.

«Що стосується затриманих в Білорусі російських громадян, вина яких нічим не доведена, і того спектаклю, який навколо цього влаштували, то ми їх в образу не дамо, і в Мінську це прекрасно знають», – написала Захарова в Facebook.

Захарова підкреслила, що Росію і Білорусію пов’язують братські відносини, які не схильні до «кон’юнктурним миттєвим інтересам, включаючи електоральні».

«Під ними міцний фундамент історичної близькості і сучасного прагматичного взаємодії», – зазначила Захарова.

Сьогодні, як повідомляв «Рамблер», Лукашенко виступив зі щорічним посланням білоруському народу і Національним зборам Білорусі. В ході виступу він заявив, що Росія проміняла братські відносини з Білоруссю на партнерські і боїться втратити Білорусію, тому що крім неї не має інших по-справжньому близьких союзників.

Також Лукашенко заявив, що Білорусь – друг Китаю, Захід став виявляти до неї все більш предметний інтерес, а Білорусь не дружить з кимось проти когось, а дотримується багатовекторності і веде послідовну і передбачувану зовнішню політику.

Поділитись