У МЗС Росії заявили про ризик початку ядерної війни

У МЗС Росії заявили про ризик початку ядерної війни

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков підкреслив, що “особливо помітно негативна динаміка проявляється в останній рік”.


Про це він заявив, виступаючи на презентації доповіді “Нове розуміння та шляхи зміцнення багатосторонньої стратегічної стабільності” в прес-центрі ТАСС.

“Є ризик виникнення ядерної війни. Особливо помітно негативна динаміка проявляється в останній рік”, – сказав дипломат.

За його словами, дії західних колег стають більш емоційними і часом вельми агресивними. “Вони уникають обговорення назрілих питань по суті, блокують роботу діалогових каналів, продовжують розхитувати архітектуру контролю над озброєннями, цілеспрямовано проводять відверто деструктивну лінію на злам напрацьованих десятиліттями ефективних договірних механізмів у сфері безпеки і стабільності”, – пояснив Рябков.

“Це вкрай небезпечна і безвідповідальна поведінка. Вона загрожує дуже негативними наслідками для стратегічної стабільності”, – додав заступник міністра.

Він також повідоив, що ядерні держави повинні підтвердити неприпустимість ядерної війни. “Потрібно, щоб відповідальні ядерні держави перепідтвердили неприпустимість ядерної війни. Є класичні формули. Вони були викарбувані в тому числі за участю з американської сторони президента Рональда Рейгана, який є кумиром багатьох нинішніх діячів, які задають тон у Вашингтоні”, – сказав Рябков.

Поділитись