У МЗС Росії відреагували на виступ Зеленського в ООН

У МЗС Росії відреагували на виступ Зеленського в ООН

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова назвала промову президента України Володимира Зеленського на Генасамблеї ООН прикладом відволікання уваги і дезінформації.

Таку заяву вона зробила в ефірі програми «60 хвилин», випуск опублікований на YouTube.
Під час свого виступу Зеленський розповів про українського оперного співака Василя Співака, який загинув на Донбасі. Під час промови президент показав кулю і заявив, що саме нею був убитий Співак. Він зазначив, що куля коштує десять доларів, «і на нашій планеті це вартість людського життя». Також Зеленський цитував Ремарка і Хемінгуея.

На думку Захарової, Зеленського підставили люди, які порадили не їздити в ООН «з порожніми руками».

“Вони не сказали йому головне: в ООН приїжджають з концептуальним поглядом на світові та регіональні питання. Питання не в красі цитат і фраз, питання в баченні розвитку світу і вкладу власної держави в рішення найбільших світових або регіональних питань”, – заявила вона.

Представник МЗС також зазначила, що команда Зеленського молода, але, мабуть, «не до кінця він її оновив».

“Хтось із порошенківських людей там затесався. Методологія виступу на Генасамблеї залишилася та ж сама”, – пояснила дипломат. За її словами, в своїй промові Зеленський намагався відвернути увагу людей від головного, продемонструвавши класичний приклад дезінформації.

“Коли показують кулю і кажуть, що ця куля вбила оперного співака, – це неправда. Ця куля вбила бойовика, який бився в рядах “Правого сектора”, – підкреслила Захарова.

У своєму виступі Зеленський закликав боротися за «нову людську ментальність» без агресії, гніву і ненависті.

Фото ТАСС.

Поділитись