У МЗС Росії прокоментували заяви Меркель і Макрона

У МЗС Росії прокоментували заяви Меркель і Макрона

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова в своєму Telegram-каналі прокоментувала заяви канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона словами з пісні.


Вона оцінила слова лідерів про необхідність виробляти нові правила у відносинах з Росією і вибудовувати діалог, як би складно це не було.

«Коли роздивляюся це ЄСівське абатство невинності, згадую пісню “Марія” з улюбленого фільму “Звуки музики”. Там є такі рядки: “І як же нам вирішити проблему з Марією? А як зловити хмару і утримати внизу?”- написала Захарова.

Вона опублікувала уривок з кінострічки, де черниці виконують цю пісню, а також призвела посилання на повний текст перекладу: в ньому священнослужительки обговорюють і критикують поведінку Марії.

Раніше канцлер Німеччини заявила, що лідери ФРН і Франції разом подумають про подальший курс у відносинах з Росією.

Макрон, в свою чергу, наголосив на необхідності виробити загальні правила у взаємодії з Москвою на найближчому саміті Євросоюзу. Меркель також зазначила, що ЄС повинен підтримувати діалог з Росією за прикладом президента США Джо Байдена. Вона підкреслила, що взаємодія з Москвою необхідно з точки зору безпеки і стабільності Європи, тому буде тривати, незважаючи на всі складнощі.

Поділитись