У МЗС РФ заявили, що Україна буде обговорюватися на саміті Росії та США

У МЗС РФ заявили, що Україна буде обговорюватися на саміті Росії та США

Російський і американський лідери Володимир Путін і Джо Байден торкнуться теми України під час зустрічі в Женеві 16 червня, повідомив заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков.

«Україна, поза сумнівом, буде обговорюватися. Я впевнений, що Байден почує з нашого боку чітке пояснення, чому всі ці заклики, адресовані Москві і з Вашингтону, і з європейських столиць, – вони не за адресою. Росія не є стороною мінського комплексу заходів», – цитує його ЗМІ.

Рябков підкреслив, що проблема полягає у відмові Києва від прямого діалогу з самопроголошеними Донецької і Луганської народними республіками.

7 червня Байден у телефонній розмові з українським лідером Володимиром Зеленським пообіцяв, що буде відстоювати суверенітет України на зустрічі з Путіним в Женеві.

Раніше портал Axios повідомив, що в адміністрації Байдена передумали запрошувати Зеленського на зустріч до Вашингтона до зустрічі з Путіним в Женеві.

Зеленський порівняв відмову Байдена від санкцій проти компанії Nord Stream 2 AG з грою американського баскетболіста Майкла Джордана.

Поділитись