У мусульманських погромах в Індії загинули 18 людей

У мусульманських погромах в Індії загинули 18 людей

В результаті погромів і сутичок в мусульманських районах індійського Делі десятки людей постраждали, 18 чоловік загинули.

Про це повідомляє BBC News. У сюжеті британського телеканалу повідомляється, що індуїсти і мусульмани звинувачують один одного в нападах, що продовжуються третій день. Поранений магометанин розповів, що його і його батька оточила юрба індусів з палицями, які зажадали від них викрикувати індуїстські релігійні гасла, після чого їх побили.

У ході зіткнення релігійних груп постраждали щонайменше 189 осіб, вандалізму піддалися як мінімум дві мечеті. Місцеві ЗМІ запевняють, що поліція зупинить протести, однак, за словами очевидців, поліцейських для цього занадто мало. Відомо також, що в зіткненнях загинув один поліцейський.

Заворушення вщухають і поновлюються з грудня минулого року. Їх причиною став схвалений нижньою палатою індійського парламенту законопроект, за яким іммігрантам з сусідніх країн будуть видавати громадянство за релігійною ознакою. Такого привілею будуть позбавлені мігранти, які сповідують іслам – він спрямований на біженців з мусульманських країн. Проти цього документа масово протестують як самі мусульмани, так і прихильники прописаного в конституції Індії релігійної рівності.

Поділитись