У Москві судять українських моряків

У Москві судять українських моряків

Лефортовський “суд” Москви сьогодні (15 січня) розглядатиме продовження арешту українським військовополоненим морякам до 26 квітня. Відповідне клопотання надійшло від слідчого управління ФСБ Росії.


Підтримати українських моряків приїхали їхні рідні, однодумці, дипломати. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова вважає, що суд уже  має  заздалегідь визначене рішення не користь українців. Про це вона сказала журналістам перед судовим засіданням. Раніше російська ФСБ просила Лефортовський суд Москви провести засідання в закритому режимі. Микола Полозов, координатор групи адвокатів, які захищають українських моряків, повідомив, що захист наполягатиме на відкритих судових засіданнях з допуском на них ЗМІ та всіх зацікавлених осіб.

Нагадаємо, російські прикордонники 25 листопада обстріляли два українські військові катери і буксир в Керченській протоці. Захопили в полон 24 українських моряків. Шістьох із них поранили, серед яких трьох було прооперовано. Усіх захоплених моряків підконтрольні Кремлю «суди» в тимчасово окупованому Криму заарештували на два місяці. Після чого їх перевезли до Москви. Зараз вони перебувають в московському СІЗО «Лефортово». Усі визнали себе військовополоненими.

 

Поділитись