У Москві почалися пікети проти “обнулення” термінів Путіна

У Москві почалися пікети проти “обнулення” термінів Путіна

Центральні ЗМІ повідомляють про розпочаті в центрі Москви одиночні пікети проти обнулення президентських термінів.

Вони проходять біля пам’ятника князю Володимиру на Боровицькій, до якого вишикувалася довга черга з бажаючих. На місці присутні поліцейські, зазначає «МБХ медіа».

РБК з посиланням на слова муніципального депутата Василя Дикарьова, який бере участь в акції, повідомляє, що до заходу долучилися близько півсотні людей.

«Тут повно співробітників поліції, які переписують паспортні дані учасників, але поки все мирно», – зазначив він.

За словами Дикарьова, організаторами акції виступили муніципальний депутат Ілля Азар і політичний активіст Олексій Міняйло, присутні на пікеті.

У прес-службі ГУ МВС по Москві повідомили, що не володіють інформацією з приводу проведення пікету. А напередодні також стало відомо, що політичні активісти подали повідомлення до мерії на проведення мітингу в Москві 21 і 22 березня.

Нагадаємо, що 10 березня під час пленарного засідання Держдуми по поправкам до Конституції депутат від “Єдиної Росії” Валентина Терешкова запропонувала внести поправку до Конституції РФ про обнулення президентських термінів, щоб чинний президент зміг взяти участь в наступних виборах.

В ході свого виступу в Держдумі Володимир Путін заявив, що підтримати ініціативу депутата повинні Конституційний суд і росіяни. Після цього Держдума в першому читанні проголосувала за прийняття поправки.

Відомо, що термін нинішніх повноважень Путіна закінчується в 2024 році. Згідно з чинною Конституцією, він не зможе висунути свою кандидатуру на пост президента на наступних виборах.

Поділитись