У Монголії зафіксували нову смерть від бубонної чуми

У Монголії зафіксували нову смерть від бубонної чуми

Ще один випадок смерті від бубонної чуми зафіксований в Монголії. Про це повідомляє Сіньхуа з посиланням на міністерство охорони здоров’я країни у середу, 12 серпня.

Так, 42-річний чоловік помер у провінції Ховд на заході Монголії у вівторок вночі. За даними представника міністерства охорони здоров’я Доржійна Нарангерела, відомо, що незадовго до смерті чоловік купував дві тушки бабаків.

Раніше бубонну чуму підтвердили у скотарів в місті Баян-Нур Внутрішньої Монголії (КНР). Крім того, чуму виявили на заході Монголії в регіоні, який межує з Республікою Алтай. Захворіли двоє людей.

Повідомлялося і про смерть 15-річного підлітка в результаті зараження бубонною чумою в монгольській провінції Говь-Алтай. Він помер по дорозі в лікарню. Було встановлено, що за три дні до смерті він разом з друзями з’їв м’ясо бабака.

Чума – гостре інфекційне захворювання з високою летальністю і заразністю. У природних вогнищах джерелами інфекції – чумної палички – є в основному гризуни: бабаки, ховрахи, білки, щурі, а переносниками виступають блохи.

Поділитись