У минулому році трудові мігранти перерахували в Україну 16 мільярдів доларів

У минулому році трудові мігранти перерахували в Україну 16 мільярдів доларів

Про це сказано в свіжому доповіді Світового банку, передає BBC-Україна.

Україна залишається найбільшим одержувачем грошових переказів в регіоні, досягнувши нового рекордного показника близько $ 16 млрд, – йдеться в доповіді. Для порівняння, в 2018 році трудові мігранти з України переказали додому близько $ 14 млрд.

Обсяг грошових переказів в країни Європи і Центральної Азії Світовий банк оцінює в 65 мільярдів доларів. Це на 6% більше, ніж в минулому році. Всього в світі перекази трудових мігрантів склали понад $ 553 млрд.

У той же час, прогнозують у Світовому банку, в 2020 році через економічні наслідки пандемії коронавірусу обсяги грошових переказів в світі скоротяться – приблизно на 20%.

“Таке скорочення стане самим стрімким в новітній історії. Воно значною мірою викликано зниженням рівня заробітної плати та зайнятості трудових мігрантів. Саме трудові мігранти більш уразливими до втрати роботи і заробітної плати під час економічної кризи”, – пояснюють у Світовому банку.

Раніше свої оцінки щодо того, скільки грошей в Україну перевели працівники, оприлюднив Нацбанк. За його підрахунками, ця сума становить понад $ 12 млрд за підсумками 2019 року.

Найбільше грошей, кажуть в НБУ, надсилали з Польщі ($ 3,68 млрд), Росії ($ 1,23 млрд) і Чехії ($ 1,11 млрд).

Поділитись