У Мінську відбувається акція противників інтеграції з Росією

У Мінську відбувається акція противників інтеграції з Росією

Чергова несанкціонована владою Білорусі акція противників інтеграції з Росією проходить в неділю в центрі Мінська.

На Жовтневій площі, звідки в прямому ефірі ведуть інтернет-трансляцію деякі місцеві ЗМІ, зібралися представники опозиції і громадянського суспільства, які не згодні з планами влади республіки щодо підписання з РФ інтеграційних дорожніх карт.

“Ми будемо вимагати, щоб влада розсекретили свої переговори. Ми вимагаємо опублікування так званої дорожньої карти”, – зазначив один з лідерів білоруської опозиції В’ячеслав Сівчик. Він також сказав, що нинішній мітинг проходить на підтримку людей, заарештованих за участь в попередніх акціях протесту.

На відміну від маніфестацій 7, 8, 20 і 21 грудня, коли на вулиці Мінська виходили по кілька сотень чоловік, сьогоднішній захід є нечисленним. Його організатори пов’язують це з судовими процесами, після яких під арешт було відправлено близько десятка активістів опозиції, в тому числі ініціатор протестів Павло Северинець. Також кільком десяткам осіб судами було призначено адміністративні штрафи.

У хід цьогорічної акції співробітники правоохоронних органів не втручаються. Поруч з Жовтневої площею знаходяться кілька автозаків. Учасники маніфестації планують пройти ходою по центральному проспекту Мінська.

Поділитись