У Мінську люди вийшли на протести проти Лукашенка

У Мінську люди вийшли на протести проти Лукашенка

У Мінську відбулася акція на підтримку альтернативних кандидатів у президенти Білорусі. Про це повідомляє місцеве видання Tut.by.


На 9 серпня в Білорусі заплановано проведення чергових президентських виборів. До 19 червня триватиме висування кандидатів в президенти 14 липня закінчиться їх реєстрація, 8 серпня – передвиборна агітація, дострокове голосування триватиме з 4 по 8 серпня.

Вчора в центрі Мінська відбувся пікет на підтримку альтернативних кандидатів у президенти, тобто всіх, крім чинного глави держави Олександра Лукашенка. В ході нього проводився збір підписів за політиків Юрася Губаревича, Миколи Козлова і Ольги Ковалькової. Серед учасників акції був помічений кандидат в президенти Валерій Цепкало.

Захід стартував о 18:00 за місцевим часом на майданчику біля Білоруської державної філармонії. Його учасники стали вибудовуватися в так звану ланцюг солідарності, яка повинна була показати, як багато в Білорусі небайдужих людей. До 22:30 чергу досягла площі Богушевича. Люди стали розходитися лише після півночі – близько 1:00.

Поділитись