У Мінкультури пообіцяли розповсюдити телевізійне мовлення на Донбас

У Мінкультури пообіцяли розповсюдити телевізійне мовлення на Донбас

Міністр культури, молоді і спорту України Володимир Бородянський заявив, що близько 80% жителів непідконтрольних Києву територій Донбасу зможуть дивитися українські телеканали.

“Ми знаємо, як доставити сигнал близько 80% жителів окупованих територій, ми проводили вже експерименти – і ми це зробимо, сигнал там буде. Протягом трьох місяців ми можемо це зробити”, – наводить Інтерфакс-Україна слова Бородянського.

Також він зазначив, що планується створення нового державного інформаційно-розважального телеканалу на базі «іномовлення UATV». За його словами, канал мовитиме українською та російською мовами.

Раніше постійний представник Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич нагадав, що в Україні вводяться «мовні квоти» щодо російської мови на телебаченні, в той час як до мов країн – членів Євросоюзу спостерігається більш лояльний підхід.

У вересні повідомлялося, що українська влада збирається розвивати телемовлення в Криму і в непідконтрольних Києву регіонах Донбасу і найближчим часом буде введено в дію чотири телевежі.

Поділитись