Поліцейський постане перед судом за скоєння розбійного нападу

Поліцейський постане перед судом за скоєння розбійного нападу

Поліцейський та його пособник постануть перед судом за скоєння розбійного нападу. Про це повідомляє Державне бюро розслідування.

До суду скеровано обвинувальний акт відносно поліцейського взводу поліції особливого призначення ГУ Національної поліції в Одеській області та колишнього працівника поліції. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві.

“Слідством встановлено, що вночі 24 січня 2020 року правоохоронець за пособництва колишнього працівника поліції, який є фігурантом ще одного кримінального провадження за фактом розбою, проникли у житло пенсіонерів одного із сіл в Одеській області та з метою заволодіння грошовими коштами вчинили розбійний напад. Слідчі ДБР затримали поліцейського та його спільника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час обшуку у правоохоронця вилучено гладкоствольний самозарядний пістолет «Stalker 2914-UK», калібру 9 міліметрів, який обвинувачений використовував без відповідного дозволу”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронець обвинувачується у вчиненні нападу (розбою) з метою заволодіння чужим майном, поєднаного з погрозою застосування насильства та носінні, зберіганні та придбанні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 3 ст. 187 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України). Колишній правоохоронець – у пособництві у вчиненні нападу (розбою) з метою заволодіння чужим майном (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Одеської області. Оперативний супровід – Одеське управління ДВБ Нацполіції.

 

Поділитись