У Миколаєві налагодили бізнес на контрабанді елітного алкоголю

У Миколаєві налагодили бізнес на контрабанді елітного алкоголю

У Миколаєві припинено незаконну діяльність із зберігання та реалізації контрабандних алкогольних напоїв.

Працівники податкової міліції ГУ ДФС спільно з Управлінням стратегічних розслідувань ГУ НП, СБУ у Миколаївській області та Чорноморською митницею Державної митної служби України, під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області, в рамках операцій «Акциз-2020» та «Щит» встановили незаконну діяльність місцевого мешканця.

Зловмисник в одному з складських приміщень у м. Миколаєві організував протиправну діяльність із зберігання та реалізації ввезених на митну територію України підакцизних товарів іноземного виробництва відомих торгівельних брендів.

Йдеться про «Jameson» «Red Label» «Ballantines» «Jim Beam» «Capitan Morgan» «Absolut» «Finlandia» «Finsbury» «Lauders» та інших, без марок акцизного податку України встановленого зразка, на яких відповідно до вимог чинного законодавства з регулювання обігу підакцизних товарів, відсутнє маркування державною мовою Все це вказує на ввезення їх на територію України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю.

Як повідомили у Головному управлінні ДФС у Миколаївській області, за результатами проведених спільних заходів на організатора протиправної діяльності складено протокол про порушення митних правил та вилучено з незаконного обігу 1416 пляшок незаконно ввезених алкогольних напоїв на загальну суму 316,4 тис гривень.

Відповідальність за вказане правопорушення передбачає накладання штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів та їх конфіскацію.

Поділитись