У Миколаєві на кір захворіли 144 людини

У Миколаєві на кір захворіли 144 людини

Про стрімке зростання захворювання на кір серед мешканців Миколаєва повідомляє місцеве Управління охорони здоров’я. За його даними, у місті 144 хворих, серед них – 36 дітей та 108 дорослих.


Серед дорослих, які захворіли цю недугу, 11 медичних працівників та 14 освітян.

Заклади охорони здоров’я Миколаєва в достатній кількості забезпечені вакциною КПК (Бельгія) для проведення щеплень проти кору, паротиту та краснухи дітям за календарем (в 1 рік та 6 років), дітям старшого віку, які не отримали щеплення за віком, а також дорослим з груп ризику (медичні працівники, працівники освіти, працівники силових структур та студенти) за епідемічними показаннями, повідомляють в міськраді.

З початку року в місті щеплено 1758 осіб: 1304 дітей та 454 дорослих. Крім того, за епід. показанням щеплено – 448 осіб, це – медичні працівники, студенти, працівники освіти, військовослужбовці, працівники МВС.

Минулого року щеплення проти кору, паротиту та краснухи отримали майже 15 тисяч миколаївців, більшість з яких діти.

Реакцій після проведення щеплень КПК – не зареєстровано, наголошують у відомстві.

Кір — небезпечне вірусне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору —вакцинація. Діти й дорослі, які не отримали профілактичного щеплення, перебувають у зоні ризику.

Поділитись