У Мелітополі зловмисника за підозрою у замаху на умисне вбивство

У Мелітополі зловмисника за підозрою у замаху на умисне вбивство

У Мелітополі затримали слідчого поліції за  підозрою у замаху на умисне вбивство за замовленням.

Слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України та оперативного супроводження працівників ВКОЗ УСБУ у Запорізькій області в порядку ст. 208 КПК України затримано слідчого СВ Шевченківського ВП ГУНП у Запорізькій області за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, п.п.11,12, ч. 2 ст. 115 КК України, а саме закінчений замах на умисне вбивство, вчинене на замовлення, йдеться на сайті Генпрокуратури.

Встановлено, що слідчий райвідділу поліції, діючи на замовлення невстановленої під час досудового розслідування особи, за попередньою змовою із іншою особою, організував умисне вбивство мешканця м. Запоріжжя.

Зловмисника затримано за результатом операції правоохоронних органів у формі імітування обстановки вчинення злочину та інсценування вбивства особи.

Наразі проводяться невідкладні слідчі та процесуальні дії, вирішується питання про вручення особі повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Генпрокуратура нагадує, що згідно із положеннями ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: ч.2 ст.15, п.п.11, 12, ч. 2 ст. 115 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі з конфіскацією майна.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись