У Мексиці злочинні співтовариства вводили комендантську годину через COVID-19

У Мексиці злочинні співтовариства вводили комендантську годину через COVID-19

Організовані злочинні співтовариства в Мексиці вдавалися до введення комендантської години для населення в ряді фактично підконтрольних їм районів через пандемію нового коронавірусу.

Про це йдеться в оприлюдненій доповіді департаменту з прав людини МВС республіки. За даними укладачів документа, наркокартель “Сіналоа” в однойменному північно-західному штаті в квітні вводив заборону на перебування на вулицях та в громадських місцях в певні години в таких містах, як Кульякан і Лос-Мочис. У місті Ігуала в південно-західному штаті Герреро такі ж заходи в квітні прийняла неназвана злочинне угруповання. Крім того, в невеликому населеному пункті Петатлан ​​в цьому ж регіоні на адресу співробітників сфери охорони здоров’я надходили погрози від представників злочинного світу.

Згідно з підрахунками Міністерства охорони здоров’я, з 28 лютого в Мексиці було виявлено понад 231,7 тис. випадків зараження новим коронавірусів, 28,5 тис. хворих померли. З 1 червня в країні після двомісячного карантину знову почали працювати підприємства в сферах будівництва, виробництва транспортних засобів, видобутку і переробки корисних копалин. До теперішнього часу рівень епідемічної загрози в 18 з 32 регіонів Мексики був зменшений з максимального ( “червоного”) до високого ( “помаранчевого”), що дозволяє приступити до відновлення різних видів економічної діяльності, призупинених через поширення інфекції.

Поділитись