У Мексиці оголошено тривогу через крадіжку радіоактивного обладнання

У Мексиці оголошено тривогу через крадіжку радіоактивного обладнання

Тривога оголошена комісією з ядерної безпеки після крадіжки промислового радіографічного обладнання з потенційно смертельним радіоактивним елементом з іридію-192 в Мексиці.

Про це 12 квітня сказано в комюніке служби цивільного захисту, опублікованому в блозі мексиканського відомства в Twitter.

Промислове радіографічне обладнання було викрадено невідомими 11 квітня близько 05:00 за місцевим часом на дорозі біля в’їзду в муніципалітет Теолоюкан, штат Мехіко. Зловмисники вчинили насильницьке пограбування і викрали пікап Toyota Hilux моделі 2016 року. В автомобілі знаходився контейнер з обладнанням і радіоактивним джерелом іридію-192 з серійним номером TT3303 і поточної активністю на рівні 68,89 Кюрі.

У зв’язку з викраденням потенційно небезпечного обладнання в дев’яти штатах Мексики оголошено попередження. Федеральні і місцеві влади Мексики задіяли протоколи пошуку і захисту населення. Служба цивільного захисту уточнила, що витяг радіоактивного джерела, або необережні маніпуляції з ним можуть привести до фатальних наслідків.

Поділитись