У Маріуполі ліквідували мережу пропагандистів «ДНР». ФОТО

У Маріуполі ліквідували мережу пропагандистів «ДНР». ФОТО

У районі проведення операції Об`єднаних сил кіберфахівці Служби безпеки України блокували діяльність мережі сепаратистських інтернет-агітаторів, яку координувало так зване «міністерство інформації ДНР».

Про це повідомляє СБУ у середу, 26 серпня.

За оперативною інформацією, до групи входило п’ять мешканців Маріуполя. За вказівками кураторів вони систематично розміщували деструктивні матеріали на сторінках у російських соцмережах, а також публікували заклики до порушення територіальної цілісності та конституційного ладу у місцевих спільнотах із понад 150 тисячами користувачів.

«Пропагандисти виправдовували російську агресію проти нашої країни, популяризували терористичні організації «Л/ДНР» та відокремлення південно-східних областей від України. Крім того зловмисники закликали до масових заворушень та акцій непокори», – йдеться у повідомленні.

Наразі діяльність мережі блоковано. Правоохоронці проводять заходи із встановлення та затримання їхніх спільників.

У СБУ нагадали, що такі дії кваліфікуються як злочини проти основ національної безпеки. За діяльність спрямовану на повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади, а також посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, передбачена кримінальна відповідальність.

Поділитись