У Луганській області хочуть збудувати м’ясокомбінат

У Луганській області хочуть збудувати м’ясокомбінат

У Луганській області розробили проект будівництва м’ясокомбінату. Таким чином в області хочуть спонукати місцевих тваринників розвивати свинарство. 

Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповіла заступник директора департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації Любов Безкоровайна, передає agrotimes.net.

Ситуація у свинарстві критична, зазначила вона. Зниження закупівельних цін на свиней, реалізація карантинних заходів із ліквідації осередків спалаху АЧС негативно вплинули на галузь і спричинили зниження поголів’я свиней. 

«Окрім того, в області немає жодного сертифікованого забійного цеху, – додала Любов Безкоровайна. –  Вірніше, є один – у сірій зоні. Ми розробили проект будівництва м’ясокомбінату й працюємо над тим, щоб утілити його. Сподівюся, що таким чином ми зможемо спонукати наших тваринників до розвитку цієї ланки галузі та зупинити потік вивезення сировини на переробку в сусідні регіони». 

За її словами, споживання м’яса та м’ясопродуктів на одну особу на рік становило 37,5 кг, тоді як середня раціональна норма для населення Луганської області з урахуванням віку людей – 49,7 кг на рік. 

В області основними виробниками м’ясопродуктів є три малих підприємства: ПСП «Агрофірма Привілля», ПП «Любий», ТОВ «Беком». Їхня річна потужність становить 3,6 тис. тонн. 

Випуск ковбасних виробів – 0,99 тис. тонн. Раніше монополістом на ринку були «Луганські делікатеси», а тепер усе більше можна побачити м’ясних і ковбасних виробів із Харківщини, зауважила заступник директора департаменту агропромислового розвитку Луганської ОДА. 

Поділитись