У ЛНР заявили, що дані Зеленського з обміну полоненими не відповідають дійсності

У ЛНР заявили, що дані Зеленського з обміну полоненими не відповідають дійсності

Заяви президента України Володимира Зеленського ставлять під сумнів можливість реалізації процесу обміну утримуваними особами.

Про це на брифінгу заявила представник так званої Луганської народної республіки в гуманітарній підгрупі контактної групи, керівник робочої групи ЛНР з обміну військовополоненими Ольга Кобцева.

Раніше, в ході в Мюнхені конференції з питань безпеки, Зеленський заявив, що представники України “практично домовилися” про проведення нового обміну утримуваними особами, уточнивши, що республіки Донбасу нібито готові передати українській стороні 200 чоловік.

“Цифри, які він заявляє на Мюнхенській конференції, не відповідають дійсності. Спочатку це заявляється в районі 200 чоловік, потім – в районі 240 чоловік”, – зазначила Кобцева.

“Просто такі заяви першої особи держави ставлять під сумніви взагалі можливість реалізації даного питання (обміну утримуваними особами). Тому що інформація, заявлена ​​першим керівником держави, не відповідає дійсності”, – підкреслила вона та закликала президента України ознайомитися з реальними списками на обмін, які представники Києва обговорюють з представниками самопроголошеними ЛНР і ДНР.

Раніше Кобцева повідомляла, що учасники гуманітарної підгрупи контактної групи 29 січня 2020 року на засіданні в Мінську домовилися обмінятися списками утримуваних осіб для їх подальшої верифікації, а 12 лютого учасники гуманітарної підгрупи обговорили юридичні аспекти питання пошуку безвісти зниклих осіб.

Перший за два роки великий обмін утримуваними особами між республіками Донбасу і Києвом відбувся 29 грудня, 2019 року в районі пункту пропуску через лінію дотику “Горлівка-Майорське”. Так звані Донецька і Луганська народні республіки передали Києву 76 осіб і отримали 124.

Поділитись