У Лівії знищили два українських Іл-76

У Лівії знищили два українських Іл-76

У Лівії в ході ракетного обстрілу знищено два українських військово-транспортні літаки Іл-76. Про це повідомляє портал avia.pro.

Загинув один з пілотів, ним виявився мелітопольський льотчик, що працював за контрактом. Інцидент стався 26 липня під час бою за аеропорт Аль-Джуфра між військами уряду національної єдності і силами Лівійської національної армії маршала Халіфи Хафтара.

Інформація про ситуацію сильно різниться. Повідомлялося як про зруйновані літаки авіакомпанії Alfa Air, так і про знищені машинах з парку авіакомпанії Europa Air, у якої в той же день авіаційна служба України призупинила дію сертифіката експлуатанта.

Хафтар наказав почати наступ на столицю країни 4 квітня. Свої дії воєначальник називає «операцією зі звільнення Тріполі». Під час візиту в Париж в кінці травня він відмовився припинити вогонь, незважаючи на прохання французького лідера Еммануеля Макрона.

Нагадаємо, у Лівії в 2011 році почалася громадянська війна, був повалений і убитий лідер країни Муаммар Каддафі. Країна в результаті виявилася в ситуації двовладдя: на сході в місті Тобрук засідає парламент, а на заході в Тріполі – уряд національної згоди.

Фото РИА Новости.

Поділитись