У Латвії заборонили мовлення ще 16 російськомовних телеканалів

У Латвії заборонили мовлення ще 16 російськомовних телеканалів

Національна рада Латвії по електронним ЗМІ (NEPLP) у вівторок прийняла рішення про заборону на ретрансляцію в країні ще 16 телеканалів, що віщають російською мовою, в тому числі REN TV Baltic і NTV Mir Baltic, повідомив в Twitter голова ради Іварс Аболіньш.


Під заборону потрапили REN TV Baltic, NTV Mir Baltic, Karusel International, “НТВ Серіал”, “НТВ Стиль”, “НТВ Право”, “Кіномікс”, “Наше нове кіно”, “Рідне кіно”, “Індійське кіно”, “Кінокомедія “,”Кіносерія”,”КВН ТВ”,”Кухня ТВ”,”Бокс ТВ”, HD Life.

Національна рада з електронним ЗМІ (NEPLP) у вівторок прийняла рішення про заборону на ретрансляцію в Латвії 16 каналів. Щоб захистити латвійське інформаційний простір, NEPLP буде посилено перевіряти всі програми в регістрі ретранслюються програм і якщо констатує схожі випадки, буде діяти відповідно”, – написав Аболіньш.

Відповідно до закону про електронні ЗМІ, для ретрансляції програми представник власника ЗМІ або представники ЗМІ повинні подати в NEPLP заявку на включення програми в список ретранслюються на території Латвії. До заявки необхідно додати документи, що підтверджують право представника або власника поширювати програму, наприклад, копію ліцензійної угоди або доручення на розповсюдження. У NEPLP заявили, що не отримали інформацію про власників даних телеканалів.

Поділитись