У Криму відповіли на заяву Ердогана про «анексію Росією» півострова

У Криму відповіли на заяву Ердогана про «анексію Росією» півострова

Глава комітету кримського парламенту з питань народної дипломатії і міжнаціональних відносин Юрій Гемпель назвав заяви президента Туреччини Тайіпа Ердогана про «анексію» півострова недружнім випадом, який може дорого обійтися Анкарі.

«Недружні випади стосовно Росії Ердогану можуть дорого обійтися, і таких-то прикладів в історії вже чимало», – сказав Гемпель.

За його словами, Анкара наступає на одні і ті ж граблі в питанні російського півострова. «Ердоган може особисто приїхати в Крим і переконатися, як живе і розвивається багатонаціональний Крим, де гарантовані рівні права всіх народів, в тому числі кримських татар», – підкреслив Гемпель.

Раніше Ердоган, виступаючи на Генасамблеї ООН, заявив про важливість збереження територіальної цілісності України, включаючи територію Криму, возз’єднання якого з Росією Анкара не визнає. Президент Туреччини також наголосив на необхідності докладати більше зусиль для захисту прав кримських татар.

Перед цим МЗС Туреччини заявив, що пройшли 17-19 вересня, вибори в Держдуму в Криму не мають юридичної сили для Анкари, оскільки країна не визнає приєднання півострова до Росії. Прес-секретар президента Дмитро Пєсков заявив, що Кремль шкодує у зв’язку з невизнанням Анкарою підсумків виборів до Держдуми в Криму і сподівається, що позиція Туреччини по півострову зміниться. У Совфеді РФ заявили, що позиція Туреччини про вибори в Криму повинна розглядатися як втручання у внутрішні справи Росії.

Поділитись