У Криму відповіли на претензії Німеччини по Чорному морю

У Криму відповіли на претензії Німеччини по Чорному морю

У Криму відповіли на претензії Німеччини щодо закриття Росією частини акваторії Чорного моря.

Про це розповів глава комітету кримського парламенту з питань народної дипломатії і міжнаціональних відносин Юрій Гемпель.

Гемпель зазначив, що МЗС Німеччини, яке назвало дії Москви безпрецедентними і такими, що порушують міжнародне право, не варто робити поспішних і непродуманих заяв. За його словами, «Росія чорним по білому пояснила правомірність своїх дій».

Кримський депутат закликав представників німецької влади уважніше вивчати офіційні заяви Москви і норми міжнародного права. При цьому він підкреслив, що, на його думку, висловлювання МЗС ФРН – це «тільки публічна піна на догоду США».

Відзначається, що раніше Міністерство закордонних справ Німеччини розкритикувало рішення Росії про закриття частини акваторії Чорного моря, так як «мова йде про міжнародні та територіальних водах нелегально анексованого Криму».

Росія з 24 квітня закрила доступ в частину районів Чорного моря для іноземних військових кораблів і державних суден. Заборона буде діяти до 31 жовтня. Серед районів, які потрапили під заборону, ділянку акваторії уздовж узбережжя Криму, приблизно від Севастополя до Гурзуфа, ділянка біля берегів Керченського півострова, на траверзі Опукського природного заповідника, а також невелика територія близько заході Криму.

Поділитись