У Криму побудують опріснювач морської води

У Криму побудують опріснювач морської води

Опріснювач морської води планується побудувати в Криму для вирішення проблеми з водопостачанням півострова. Про це заявив глава республіки Сергій Аксьонов в п’ятницю, 25 вересня.

Питання про будівництво буде вирішене протягом двох тижнів. Установка буде знаходитися в селі Миколаївка.

«В країні таких проектів ніхто ніколи не реалізовував, по суті рішення, яке буде прийнято тут, буде унікальне, вперше в історії буде це зроблено», – сказав Аксьонов. Також кримська влада формує програму будівництва очисних споруд на річці Салгір, русло якої пролягає через Сімферополь.

22 вересня голова республіканської ради міністрів Юрій Гоцанюк заявив, що ситуація із забезпеченням водою Криму знаходиться під контролем. Буряться нові свердловини, а жителям при необхідності підвозять воду, зазначив він.

З 7 вересня в Сімферополі і 39 населених пунктах Сімферопольського і Бахчисарайського районів почався третій етап обмежень подачі води через посуху і обміління Аянського, Партизанського і Сімферопольського водосховищ. 29 населених пунктів перейшли на погодинну подачу організовано підвіз води.

Проблема з водопостачанням в Криму виникла в 2014 році, коли Україна перекрила воду з Херсонської області, яка надходила з Північно-Кримським каналом, який забезпечував до 90% потреб півострова. Зараз жителі і підприємства регіону отримують воду з місцевих джерел.

Україна повідомила, що відновить водопостачання півострова тільки після його деокупації.

Поділитись