У Криму оцінили заяви Байдена про статус півострова

У Криму оцінили заяви Байдена про статус півострова

Американський президент Джо Байден поспішив з оцінкою статусу Криму, заявив 27 лютого керівник робочої групи з міжнародно-правових питань при постійному представництві регіону при президенті Росії Олександр Молохов.


Йдеться про заяву Байдена, опубліковану на сайті Білого дому, про те, що Вашингтон ніколи не визнає Крим російським, а США продовжать «залучати Москву до відповідальності за її зловживання і агресію в Україні».

«Коли новий американський президент стверджує, що США ніколи не визнають Крим російським, хочеться вигукнути: не варто поспішати з подібними оцінками і твердженнями. Ніколи не говори ніколи, інакше потім доведеться червоніти і вибачатися за свої слова», – сказав Молохова.

У заяві Байдена також говориться, що Росія «порушила міжнародне право, норми, за якими сучасні країни взаємодіють один з одним, а також суверенітет і територіальну цілісність сусідньої України», приєднавши Крим.

Віце-спікер парламенту півострова Володимир Бобков також порадив американському лідерові не зарікатися і відмовитися від слова «ніколи». Він також зазначив, що в періоди міжнародного визнання півострова як частини РФ відразу йде спроба з боку США стати цьому на заваді.

Президент України Володимир Зеленський раніше подякував Байдена за цю заяву, додавши, що український народ високо цінує американську підтримку.

Напередодні Зеленський заявив, що для того, щоб припинити ненависть між українцями і росіянами, Росія повинна повернути Крим.

Поділитись