У Кремлі відповіли на заяву США про припинення допомоги Росії

У Кремлі відповіли на заяву США про припинення допомоги Росії

Прес-секретар президента Дмитро Пєсков повідомив журналістам, що не знає про будь-яку американську допомогу Росії, припинити яку мають намір США.


Раніше США, оголосивши нові санкції проти Росії, повідомили, що припиняють надавати допомогу Росії, за винятком термінової гуманітарної допомоги.

“Я на свій сором зараз не можу пригадати останнім часом, яку допомогу Америка надавала Росії. <…> Важко сказати, від чого в даному випадку Сполучені Штати відмовляються. Мені не відомо про якусь допомогу”, – сказав Пєсков, відповідаючи на питання, яку допомогу надавала Америка Росії, чого через санкції росіяни тепер позбавлені.

Євросоюз у вівторок вперше ввів санкції в рамках нового глобального режиму за порушення прав людини проти чотирьох громадян Росії за арешт Навального. США слідом за ЄС заявили про введення проти РФ санкцій. У список потрапили 14 організацій з формулюванням “за виробництво біологічної та хімічної зброї”. Крім того, американські санкції спрямовані проти конкретних осіб і організацій, будуть включати експортні та візові обмеження.

Поділитись