У Кремлі негативно оцінили можливість зустрічі Путіна і Зеленського в Ватикані

У Кремлі негативно оцінили можливість зустрічі Путіна і Зеленського в Ватикані

Дмитро Пєсков розповів журналістам, що не знає, чи готовий Путін поїхати на зустріч з президентом України Володимиром Зеленським у Ватикан.

Він нагадав: сам Зеленський сказав, що Ватикан міг би бути ідеальним місцем для зустрічі.

«Але про це поки не знає ні Ватикан, ні Росія», – сказав спікер Кремля, додавши, що в Москві поки не отримували ніякої офіційної інформації, що це місце дійсно пропонується українською стороною.

За словами Пєскова, говорити про мир на Донбасі Києву з Москвою в будь-якому випадку не потрібно, подібні переговори Росія згодна вести тільки в рамках «мінської четвірки».

«Стосовно двосторонніх відносин президент буде радий бачити Зеленського в Москві», – нагадав він.

«Прагнення до миру має підтримуватися, але Україна з Росією, слава богу, ніколи не воювали, тому мова повинна йти не про мир між Україною і Росією. Миру потрібно домагатися на території самої України, саме тому Росія бере участь в «нормандської четвірці», – додав він.

Пєсков підкреслив, що Путін виходить з того, що питання Донбасу не може вирішуватися між Києвом і Москвою, так як Москва не є стороною конфлікту.

Відповідаючи на питання агентства УНІАН, що робити, якщо в України інша думка, прес-секретар сказав, що треба шукати компроміси.

Поділитись