У Кремлі назвали позитивним фактом підписання Україною “формули Штайнмайєра”

У Кремлі назвали позитивним фактом підписання Україною “формули Штайнмайєра”

У Кремлі вважають позитивним фактом підписання Україною “формули Штайнмайєра” і сподіваються на подальший рух по шляху реалізації “Мінська-2”.

Про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. “Саме підтвердження формули “Штайнмайєра”, яка, до речі кажучи, була прийнята всіма учасниками нормандської четвірки, включаючи Україну, вже фактично кілька років тому, є фактом позитивним і, безумовно, є важливим кроком на шляху реалізації тих домовленостей, які були досягнуті раніше” , – зазначив прес-секретар президента РФ.

“Зараз хочеться сподіватися на те, що ми і далі підемо по шляху реалізації мінських домовленостей, бо це є єдиним можливим способом для врегулювання українського конфлікту на південному сході цієї країни”, – додав він.

За словами Пєскова, Кремль розраховує, що ясність щодо дати проведення саміту в нормандському форматі настане найближчим часом.

“Підписання відбулося тільки вчора, тому зараз, звичайно, всі зацікавлені сторони і представники працюватимуть над перспективами проведення такого саміту. Ми сподіваємося, що вже найближчим часом якась ясність тут настане”, – сказав Пєсков.

Поділитись