У країнах Центральної і Південної Америки відбувається найбільше вбивств – ООН

У країнах Центральної і Південної Америки відбувається найбільше вбивств – ООН

Щорічно сотні тисяч людей стають жертвами умисних вбивств. Майже кожен п’ятий з них гине в результаті безчинств організованих злочинних угруповань. Більшість жертв вбивств – чоловіки, проте від рук членів сім’ї і інтимних партнерів частіше гинуть жінки.

Згідно інформації ООН,  гірше за все справи йдуть в країнах Центральної і Південної Америки, переда” “УНН”. Так, якщо середній світовий показник – 6,1 убитих на 100 тисяч чоловік, а в Америці в цілому – 17,2 убитих, то в Центральній Америці – 62 убитих, в Південній Америці – 56,8 на 100 тисяч чоловік. В Африці – 13 убитих на 100 тисяч чоловік. В Європі найнижчий показник – 3 убитих на 100 тисяч чоловік.

Більшість жертв вбивств – чоловіки, проте від рук членів сім’ї і інтимних партнерів частіше гинуть жінки. У всьому світі чоловіки і хлопчики складали близько 80 відсотка жертв умисних вбивств. До того ж понад 90 відсотків вбивць – також чоловіки.

У всіх регіонах ймовірність того, що хлопчики стануть жертвами вбивств, збільшується з віком. Найбільшому ризику піддаються чоловіки і хлопчики у віці від 15 до 29 років.

Основними факторами, що сприяють вбивствам, є вогнепальна зброя, наркотики і алкоголь.

Поділитись