У конгресі США запропонували заходи для боротьби з впливом Росії

У конгресі США запропонували заходи для боротьби з впливом Росії

Сенатор Емі Клобушар, кандидат в президенти США від Демократичної партії внесла в конгрес законопроект, в якому пропонується створити центр реагування на “ворожі закордонні операції” з надання впливу на вибори 2020 року.

Про це повідомляє RT з посиланням на спільну заяву Клобушар і співавтора ініціативи сенатора Джека Ріда. Передбачається, що центр буде протистояти діям Росії, Ірану, Китаю і Північної Кореї, які нібито намагаються “поширити помилкові повідомлення і ввести в оману” громадян США.

За словами Клобушар, необхідний план дій для захисту американської демократії від інформаційної війни.

У свою чергу, Рід відзначив, що Вашингтон повинен нарощувати зусилля з протидії “все більш витонченою і розвивається російську загрозу”. “Росія та інші іноземні противники неминуче спробують втрутитися у вибори 2020 року, поширюючи дезінформацію і націлився на нашу виборчу інфраструктуру”, – заявив він.

Дворічне розслідування вже колишнього спецпрокурора Роберта Мюллера про “російське втручання” у вибори 2016 року коштувало Вашингтону 32 мільйони доларів. За його підсумками не вдалося знайти свідчень “змови” між Дональдом Трампом і Росією, наявність якого заперечували як в Кремлі, так і в Білому домі.

Нагадаємо, що вибори президента США відбудуться 3 листопада 2020 року.

Поділитись