У конгресі США виступили проти продовження ДСНО на п’ять років

У конгресі США виступили проти продовження ДСНО на п’ять років

Продовження договору в його колишньому вигляді відразу на п’ять років позбавить США «найважливіших важелів впливу», необхідних, щоб повернути Росію за стіл переговорів, заявили в конгресі США.

Конгресмени-республіканці Майкл Мак-Кол і Майк Роджерс, які очолюють комітети у закордонних справах і справах збройних сил палати представників, розкритикували адміністрацію нового президента США Джо Байдена за рішення продовжити з Росією Договір про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО) на п’ять років. Їх заява опублікована на сайті комітету у закордонних справах.

«Викликає розчарування, що адміністрація Байдена упускає можливість домовитися про більш серйозної версії нового ДСНВ, який включав би нестратегічні ядерні озброєння, нові системи озброєнь, не охоплені початковим договором, і посилений режим перевірок», – йдеться в заяві.

За словами конгресменів-республіканців, продовження угоди на п’ять років у його колишньому варіанті позбавить США «найважливіших важелів впливу», необхідних, щоб повернути Росію за стіл переговорів.

«У адміністрації [Байдена] ще є час, щоб домогтися продовження договору на більш короткий термін, щоб отримати час для більш серйозних переговорів, і ми настійно закликаємо адміністрацію розглянути такий варіант», – заявили Маккол і Роджерс.

Поділитись