У команді Зеленського вважають, що російські соцмережі – це “зброя ворога”

У команді Зеленського вважають, що російські соцмережі – це “зброя ворога”

Радник президента України Володимира Зеленського Микита Потураєв заявив, що команда глави держави не планує скасовувати заборону на російські соціальні мережі, повідомляють «Українські Новини».

«Є просто ворожі медіа, в тому числі і соціальні, які не можуть бути дозволені, тому що ця зброя ворога. Ми просто не повинні дурниці робити, а захищати наш інформаційний простір», – підкреслив він.

6 травня 2017 року колишній президент України Петро Порошенко своїм указом про нові санкції проти Росії заборонив сервіси «Яндекса» і Mail.Ru Group, а також соціальні мережі «Однокласники» і «Вконтакте» на території країни. Згідно з нормативним актом, компанії протягом трьох років не зможуть здійснювати ніяких фінансових операцій і виводити гроші або інше майно за межі країни. Слідом за цим провайдери почали блокувати доступ. Крім того, були заборонені антивірусні програми «Лабораторії Касперського» і продукція компанії «1С».

Обмеження були введені в рамках вступу в силу рішення Ради національної безпеки і оборони від 28 квітня «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Поділитись