У Києві встановили рекорд України зі стрибків на скакалці

У Києві встановили рекорд України зі стрибків на скакалці

12 квітня був спортивним, активним, рекордним, адже активісти «Фонду волонтерів України» на найбільшому спортивному майданчику –  НСК «Олімпійський», зібрали велику кількість представниць прекрасної статі позмагатися в масовому рекорді із стрибків на скакалці.

Спортивний захід було організовано активною і дружньою командою «Фонду волонтерів України»  за підтримки Міністерства освіти і науки України. Учасницями були жінки та дівчата від 15 років, зокрема студентки Київських вищих навчальних закладів, старшокласниці, фіналістки конкурсу «Міс Києва» та всі представниці прекрасної статі, що полюбляють здоровий спосіб життя. Своє вміння стрибати на скакалці також демонстрували активна громадська діячка, Заслужений юрист України – Марина Ставнійчук, чотириразова олімпійська чемпіонка, найтитулованіша спортсменка України в історії Олімпійських ігор, Герой України – Яна Клочкова, відома українська альпіністка, уродженка Донецька, яка підкорила сім найвищих світових вершин на всіх континентах – Tетяна Яловчак.

На масштабному заході було встановлено новий рекорд – 1832 учасниці, що одночасно стрибали на скакалці, котрий зафіксував експерт Національного реєстру рекордів України – Віталій Зорін. Також нагороджено медалями переможниць, в особистих змаганнях зі стрибків перше місце посіла Надія Ткач – студентка Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія», друге місце за Оленою Урбанською – ветеран спорту (54 роки) з Василькова, а третє почесне місце у красуні і волонтерки Ренати Нагорної.

Заступник Міністра освіти і науки України –  Роман Греба вручив подяку – «За вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту в Україні серед учнівської та студентської молоді» Президенту «Фонду волонтерів України» –  Тимофію Нагорному, зазначивши: «Мушу зізнатися – люблю свою роботу, особливо в такі дні, адже  захід ставив  за мету –  популяризувати здоровий спосіб життя та рухову активність.»

Вкінці ініціатор події – Тимофій Нагорний подякував активним учасницям та всім, хто підтримав захід, зокрема Міністерству освіти і науки України, Спортивній студентській спілці України та Українській федерації учнівського спорту, наголосивши: «Спорт має неабиякі властивості, він об’єднує людей, знайомить їх між собою, загартовує здоров’я, характер і навіть розумові здібності, розвиваючи такі навички як швидкість, спритність, реакцію, координацію, витривалість, терпіння та силу. Активність приносить людям масу позитивних емоцій, а сьогоднішній новий рекорд –  цьому переконання. То ж будьмо, активними, спортивними, сильними, а головне – здоровими!»

 

Поділитись