У Китаї дронами розганяють людей на вулицях, щоб не допустити поширення вірусу. Відео

У Китаї дронами розганяють людей на вулицях, щоб не допустити поширення вірусу. Відео

Китайці, які опинилися в епіцентрі поширення коронавірусу, діляться в соціальних мережах відео, на яких видно, що до патрулювання міст влада починає залучати дрони.

За допомогою безпілотників вистежують людей, які збираються на вулиці в групи. Їх просять розійтися по домівках, надіти маски і вимити руки.

Як повідомляє Reuters, найбільш обговорюваним в соціальній мережі Weibo стало відео, на якому дрон розганяє людей, що грають в ігри, в карти в селі недалеко від південно-західного міста Ченду. Через мікрофон, встановлений на безпілотник, поліція вимагає від людей розійтися по домівках.

“Гра в маджонг на вулиці заборонена під час епідемії. Ви були помічені. Припиніть грати і покиньте це місце якомога швидше”, – звертаються до жителів села через дрон поліцейські.

У Китаї через високі темпи поширення коронавірусу закриті десятки кінотеатрів, кафе і ресторанів. Відомі торгові мережі тимчасово призупинили роботу в КНР.

Вірус убив вже 361 жителя Китаю. Заражені 16 тисяч 587 осіб. Більш, ніж в 20 країнах світу діагностували людей з коронавірусом, в тому числі в Росії – підтверджено два випадки.

Поділитись