У київському готелі застрягли понад 50 народжених для іноземців немовлят

У київському готелі застрягли понад 50 народжених для іноземців немовлят

Офіс генерального прокурора України зацікавився ситуацією в київському готелі “Венеція”, де 52 немовлят, народжених українками для іноземців, застрягли в країні в зв’язку з карантином, повідомляє агентство “Українські новини”.


Відзначається, що кримінальну справу через інцидент не відкрили, поки “вивчається питання”. За інформацією джерела агентства, цим займається заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов.

Немовлята з’явилися на світ в українській клініці “Біотех”, їх народили сурогатні матері. Медичний заклад пізніше опублікувало сюжет англійською мовою про вміст новонароджених в готелі, ролик поширився в соцмережах і викликав суспільний резонанс.

Український омбудсмен Людмила Денисова закликала правоохоронні органи і уряд звернути увагу на фактичну продаж немовлят за кордон.

Згодом Денісова оглянула приміщення, обладнані під “готель для немовлят”, і визнала, що умови там створені гарні, а всі діти доглянуті. Також вона заявила, що на робочій нараді з представниками МЗС та ДМС було напрацьовано дієвий механізм вирішення цієї проблеми передачі малюків, народжених сурогатним способом, їхнім біологічним батькам.

Поділитись