У Києві жінку паралізувало після щеплення вакциною, розробленою компанією AstraZeneca

У Києві жінку паралізувало після щеплення вакциною, розробленою компанією AstraZeneca

Жінку в Києві паралізувало після вакцинації від коронавірусу препаратом CoviShield, розробленим компанією AstraZeneca, комісія з’ясовує, чи пов’язана щеплення з паралічем, повідомляє сайт передачі “Телевізійна служба новин” (ТСН), яка йде на каналі “1 + 1”.


“Ольга майже місяць прикута до ліжка. Все, що нижче рук вона не відчуває. Жінка прищепилася препаратом CoviShield. На другий день піднялася температура. На третій її паралізувало. Ользі діагностували мієліт – запалення спинного мозку. Це захворювання провокує інфекція, однак ні в крові , ні в лімфі інфекції не знайшли”, – йдеться в повідомленні.

Завідувач відділом нейроінфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб Павло Дьяченко заявив, що не виключає зв’язок паралічу з вакцинацією. Такі припущення він зробив, тому що в авторитетних медичних журналах були публікації, де вчені розглядали випадки поперечного мієліту після вакцинації.

За даними ЗМІ, випадків паралічу після вакцинації – не більше сотні на мільйони щеплених по всьому світу, вчені продовжують вивчати, чи може вакцина викликати параліч. На Україні кожен складний випадок вивчає спеціальна комісія, тільки вона може дати остаточний висновок.

Поділитись