У Києві заявили, що не зможуть “повернути” Крим військовим шляхом

У Києві заявили, що не зможуть “повернути” Крим військовим шляхом

Віце-прем’єр України з питань реінтеграції непідконтрольних територій Олексій Резніков вважає, що Київ не зможе “повернути” Крим військовим шляхом.


“Я вважаю, що ми не зможемо звільнити Крим військовим шляхом. Сучасна стратегія – політико-дипломатичний шлях. До неї відноситься і потужний юридичний фронт всього цивілізованого світу проти РФ”, – сказав Рєзніков в інтерв’ю агентству Liga.net.

Також він висловив думку, що “деокупація Криму” пройде швидко і “за згодою керівництва РФ”. “Це точно. У них просто іншого варіанту не буде”, – зазначив Рєзніков.

Він пов’язав це з тим, що Європа має намір до 2030 року відмовитися від бензинових двигунів, що позначиться на доходах РФ від нафти. Віце-прем’єр також заявив про необхідність визначити “збиток” України.

“Остаточних цифр ніхто не назве. Для цього потрібен повноцінний аудит, з нашою присутністю в Криму. Це можна зробити вже після повної деокупацію. Тільки за активами наш збиток – до 135 мільярдів доларів … Наше відчуття – що збиток в два рази більше. як мінімум”, – сказав Рєзніков.

Поділитись