Київські оперативники завадили злочинним планам «злодія в законі»

Київські оперативники завадили злочинним планам «злодія в законі»

Стало відомо, що київські оперативники управління стратегічних розслідувань затримали «злодія в законі». 

Як повідомила прес-служба Національної поліції України МВС України, фігурант мав намір контролювати діяльність злочинних груп, що «спеціалізуються» на розбійних нападах, пограбуваннях, квартирних крадіжках, викраденні людей і вимаганні.

Перебуваючи на території України, «злодій у законі» намагався поширити свій вплив на членів злочинного середовища. Його неодноразово затримували співробітники правоохоронних органів. До того ж, до 2017 року він перебував у міжнародному розшуку за створення на території країни Європейського союзу банди, що займалася викраденням людей та відмиванням коштів. У кримінальному середовищі він виконує роль «третейського судді» та підтримує дружні стосунки з кримінальними авторитетами різних країн.

Під час нелегального проживання у столиці «Лаша Очамчирський», також відомий як «Сван», намагався створювати і контролювати злочинні групи, які займаються скоєнням тяжких злочинів. Він відвідував та організовував так звані «сходки» кримінальних авторитетів.

Зокрема, у березні цього року, під час зустрічі, на якій був затриманий працівниками поліції, намагався стати «куратором» квартирних крадіїв та розбійників. Тоді «злодія в законі» видворили до Туреччини та заборонили в’їзд на територію України. Попри це, він вкотре незаконно перетнув кордон і почав відновлювати свою злочинну діяльність та зв’язки у кримінальному світі. Крім того, задля продовження «традицій» планував залучати молодь до діяльності ОЗГ.

Оперативники Управління стратегічних розслідувань в місті Києві спільно із патрульною поліцією завадили злочинним планам «злодія в законі» та затримали його на Кільцевій дорозі.

Його доставили до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства. Вирішується питання щодо примусового видворення «злодія в законі» за межі України.

 

Поділитись