У Києві затримали шахрая-ошуканта пенсіонерів

У Києві затримали шахрая-ошуканта пенсіонерів

Поліцейські Києва викрили шахрая, який ошукував більш як 20 пенсіонерів. Чоловікові оголошено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою, повідомляє прес-служба Національної поліції.

“До чергової частини Святошинського управління поліції упродовж кількох місяців надходили повідомлення від пенсіонерів, яких ошукав незнайомець. Під виглядом установки газового лічильника він виманював у них гроші”, йдеться у повідомленні.

Як розповів начальник Святошинського управління поліції Володимир Ткаченко, правоохоронці встановили, що злочини відбувалися за відпрацьованою схемою, а до їх вчинення може бути причетна одна особа.

«У результаті оперативно-розшукових заходів ми затримали 26-річного місцевого мешканця. Поспілкувавшись із ним, зрозуміли, що для вчинення злочинів він грабував квартири, де мешкають люди поважного віку. Він називався працівником газової служби та пропонував зі знижкою (не за 7000 гривень, а за 4900 встановити лічильник. Пенсіонери погоджувалися та віддавали кошти, однак у результаті ніхто лічильники їм так і не встановив», –  сказав Олександо Ткаченко.

Зловмисника спочатку відпустили під особисте зобов’язання, але вчиняти злочини він не припинив. Тому слідчі звернулися до суду із клопотанням про зміну запобіжного заходу. Нині доведена причетність киянина до скоєння 22-х злочинів.

Йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

Поділитись