У Києві з’являться ще 600 камер відеоспостереження

У Києві з’являться ще 600 камер відеоспостереження

У Києві в 2019 році ресурси міської системи відеоспостереження збільшать як мінімум на 600 відеокамер.

Про це повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян. За його словами, комплексна система відеоспостереження міста Києва – близько 7 тисяч камер відеоспостереження із сучасним функціоналом, і цьогоріч вона збільшиться на 600 одиниць. Більшість із них, як поінформував заступник голови КМДА, встановлюватимуть у місцях масового перебування людей, біля пам’яток культурної спадщини та у паркових зонах.

“Камери міської системи відеоспостереження встановлені в усіх районах Києва: на мостах, вулицях та автошляхах, територіях об’єктів соціально-культурного призначення, усіх в’їздах та виїздах з міста. Один із останніх об’єктів, де встановлено камери, – пішохідно-велосипедний міст. Там встановлено 10 відеокамер, дві з яких роботизовані (мають широкий огляд та функцію розпізнавання обличь)”, – додав Дмитро Давтян.

Нагадаємо, що за допомогою комплексної системи відеоспостереження у столиці вдається забезпечити належний рівень безпеки. Широкий функціонал камер дозволяє правоохоронним органам знаходити людей навіть за вторинними ознаками та контролювати трафік на дорозі, визначаючи швидкість та напрямок руху транспорту.

Фото КМДА.

 

Поділитись