У Києві визнали неможливою зустріч Зеленського і Путіна в Москві

У Києві визнали неможливою зустріч Зеленського і Путіна в Москві

Віце-прем’єр України, заступник голови української делегації в тристоронній контактній групі по Донбасу Олексій Резніков заявив, що український президент Володимир Зеленський не зможе прийняти запрошення російського лідера Володимира Путіна приїхати на переговори в Москву.

«Не може (Зеленський) під час війни їхати в столицю і зустрічатися з людиною, який є представником країни-агресора. Мені здається, це трохи дивна пропозиція», – сказав Резніков в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» в суботу, 24 квітня.

На його думку, подібна зустріч повинна відбуватися у форматі «нормандської четвірки» разом з лідерами Німеччини та Франції.

20 квітня Зеленський запропонував зустрітися з Путіним «в будь-якій точці» Донбасу. За словами українського лідера, різні погляди Києва і Москви на минуле і майбутнє можна розглядати не як проблему, а як можливість.

Путін, у свою чергу, 22 квітня відповів на пропозицію, уточнивши, що в разі бажання з боку Києва відновити відносини, Москва буде тільки вітати це. Він додав, що для розвитку російсько-українських відносин РФ прийме Зеленського в Москві в будь-який зручний для нього час.

Поділитись