У Києві вирішили ввести обмежувальні заходи через новий вірус COVID-19

У Києві вирішили ввести обмежувальні заходи через новий вірус COVID-19

Обмежувальні заходи вводяться в Києві з четверга і до кінця березня для запобігання поширенню нового типу коронавірусу, повідомив мер Києва Віталій Кличко.


На своїй сторінці в Facebook Кличко зазначив, що влада столиці затвердили план протиепідемічних заходів і обмежень з метою запобігання можливого поширення коронавірусу.

«Хоча в Києві поки не зареєстровано жодного випадку захворювання коронавірусу, ми вирішили не чекати і убезпечити жителів міста. Превентивні заходи в Києві вводимо з 12 березня. Попередньо – до кінця березня», – написав Кличко.

Мер Києва додав, що тимчасово буде обмежений освітній процес в школах і вищих навчальних закладах, художніх і спортивних школах. Також будуть закриті дитячі садки. Обмеження також стосується проведення масових заходів в Києві: концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Крім того, будуть закриті розважальні центри і розважальні зони в торгових центрах.

Раніше головний санлікар України Віктор Ляшко підтвердив перший випадок зараження коронавірусною інфекцією. Він був зафіксований в Чернівцях у чоловіка, який повернувся з Італії. У той же день жителі влаштували протест біля будинку, де живе дружина хворого коронавірусів. Жінку довелося помістити на карантин.

Поділитись